Home International Amérique Wray zegt dat het bagatelliseren van informatie over Hunter Biden door de...

Wray zegt dat het bagatelliseren van informatie over Hunter Biden door de FBI ‘zeer verontrustend’ is, aangezien de Republikeinen antwoorden eisen

0

FBI-directeur Christopher Wray zei dat beschuldigingen van klokkenluiders, die beweren dat FBI-agenten ten onrechte denigrerende informatie over Hunter Biden als desinformatie bestempelden, “zeer verontrustend” zijn, maar de Republikeinen roepen hem op om een ​​bredere “politisering” binnen het bureau verder te erkennen.

Tijdens een hoorzitting van de Senate Judiciary Committee donderdag werd Wray door senator John Kennedy, R-La., gevraagd naar beschuldigingen van “zeer geloofwaardige klokkenluiders” bij het ministerie van Justitie en de FBI die vorige week met het kantoor van senator Chuck Grassley werden gedeeld.

Grassley, R-Iowa, heeft vorige week in een brief aan Wray en procureur-generaal Merrick Garland de beschuldigingen gedetailleerd en aangegeven dat de klokkenluiders zeiden dat er “een regeling bestond onder bepaalde FBI-functionarissen om denigrerende informatie met betrekking tot Hunter Biden te ondermijnen door valselijk te suggereren het was desinformatie.”

De klokkenluiders beweerden ook een “patroon van actieve publieke partijdigheid” bij de agentschappen met betrekking tot onderzoeken naar de Trump-campagne en onderdrukking van informatie over de Hunter Biden-sonde.

GRASSLEY DRUKT DOJ, FBI IN VOOR TRANSPARANTIE IN ‘PARTISANE’ POLITIEK VAN AGENTSCHAPPEN, HUNTER BIDEN PROBE

Tom Fitton over vooringenomenheid FBI in onderzoek Hunter Biden: dit is een schandaal Video

“Toen ik de brief las die het soort dingen beschrijft waar je het over hebt, vond ik het zeer verontrustend”, getuigde Wray donderdag.

De klokkenluiders beweerden een “patroon van actieve publieke partijdigheid” door assistent speciaal agent Timothy Thibault en anderen.

Grassley waarschuwde Wray en Garland vorige week in zijn brief dat Thibaults “partijdigheid waarschijnlijk van invloed was op onderzoeken die waren ingelicht aan en goedgekeurd door hoge functionarissen van het ministerie van Justitie en de FBI.”

Volgens Grassley zeggen de klokkenluiders dat DOJ- en FBI-medewerkers strikte inhoudelijke feitelijke voorspellingen moeten volgen om een ​​onderzoek te openen en dat Thibault dit beleid niet heeft gevolgd.

Wray beloofde tijdens de hoorzitting dat die klokkenluiders beschermd zouden worden.

Tijdens een hoorzitting van de Senate Judiciary Committee donderdag werd Wray door senator John Kennedy, R-La., gevraagd naar beschuldigingen die "zeer geloofwaardige klokkenluiders" bij het ministerie van Justitie en de FBI vorige week deelden met het kantoor van senator Chuck Grassley.

Tijdens een hoorzitting van de Senate Judiciary Committee donderdag werd Wray door senator John Kennedy, R-La., gevraagd naar beschuldigingen die “zeer geloofwaardige klokkenluiders” bij het ministerie van Justitie en de FBI vorige week deelden met het kantoor van senator Chuck Grassley.
(Tom Williams/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

Wray zette Thibault ook uit zijn toezichthoudende rol.

Maar senator Ron Johnson, R-Wis., roept op tot verdere actie met betrekking tot partijdigheid binnen de FBI.

“Het wordt tijd dat directeur Wray erkent dat de politisering van de FBI ‘zeer verontrustend’ is”, vertelde Johnson vrijdag aan Fox News. “Helaas was dit duidelijk tijdens zijn hele ambtstermijn als directeur, en hij heeft er niets aan gedaan.”

Johnson verwees naar politisering in verband met het onderzoek van de FBI naar de vraag of de eerste campagne van president Trump samenspande met Rusland om de presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden.

“Ik veronderstel beter laat dan nooit,” zei Johnson. “Maar ik houd mijn adem niet in.”

Johnson eiste vorige week dat het ministerie van Justitie een intern onderzoek zou openen of een speciale raadsman zou aanstellen naar aanleiding van de nieuwe beschuldigingen van klokkenluiders en beweerde verder dat de FBI was “bewapend” tegen zittende leden van de Senaat.

Zowel Johnson als Grassley vertelden over gebeurtenissen tussen juli 2020 en oktober 2020, waarbij de FBI, waaronder Thibault, FBI-analist voor toezichthoudende inlichtingen, Brian Auten en Democratische senatoren, Republikeinen die de beschuldigingen van Hunter onderzoeken, informatie gaven, ten onrechte beweerden dat de GOP oprukte “buitenlandse desinformatie” over de zoon van president Biden.

GOP-senatoren beweren dat een bijeenkomst op 6 augustus 2020 nadat de bevestiging van de klokkenluider expliciet bedoeld was om hun onderzoek naar Hunter Biden te “ondermijnen”.

“Het wordt tijd dat directeur Wray erkent dat de politisering van de FBI ‘zeer verontrustend’ is”, vertelde senator Ron Johnson vrijdag aan Fox News. “Helaas was dit duidelijk tijdens zijn hele ambtstermijn als directeur, en hij heeft er niets aan gedaan.”
(Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc via Getty Images)

“Als deze recente onthullingen van klokkenluiders waar zijn, zou dit sterk suggereren dat de briefing van de FBI van 6 augustus 2020 inderdaad een gerichte poging was om opzettelijk een onderzoek van het Congres te ondermijnen”, schreef Johnson vorige week in een brief aan de regeringsfunctionarissen van Biden.

“Het bewapenen van de FBI tegen twee zittende voorzitters van Amerikaanse senaatscommissies met constitutionele toezichthoudende verantwoordelijkheden zou een van de grootste episoden van corruptie in de uitvoerende macht in de Amerikaanse geschiedenis zijn.”

Johnson zei dat hij al bijna twee jaar “informatie van de FBI en het bureau van de directeur van de nationale inlichtingendienst (ODNI) heeft proberen te krijgen over het doel van, en wie de opdracht heeft gegeven voor deze briefing.”

FLASHBACK: GOP-LED COMITÉS VRIJGEVEN TUSSENTIJDS RAPPORT OVER HUNTER BIDEN, BURISMA-SONDE

De briefing van 6 augustus 2020 was volgens bronnen die bekend waren met de bijeenkomst ongevraagd. Het werd geleverd door de FBI namens de inlichtingengemeenschap en was “niet specifiek” en “niet verbonden” met het lopende werk van Johnson en Grassley.

Johnson en Grassley werkten destijds aan een gezamenlijk onderzoek naar de rol van Hunter Biden in het bestuur van het Oekraïense aardgasbedrijf Burisma Holdings en zijn ‘uitgebreide en complexe financiële transacties’.

Op het moment van de publicatie van het tussentijdse rapport van hun onderzoek in september 2020, zeiden Grassley en Johnson dat hun onderzoek “veel obstakels ondervond” van Democraten en uitvoerende agentschappen die “niet voldeden aan documentverzoeken”.

Het rapport van Chuck Grassley en Ron Johnson onthulde ook dat ze gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën hadden verkregen die "mogelijke criminele activiteiten aantonen met betrekking tot transacties tussen en tussen Hunter Biden, zijn familie en zijn medewerkers met Oekraïense, Russische, Kazachse en Chinese staatsburgers."

Het rapport van Chuck Grassley en Ron Johnson onthulde ook dat ze gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën hadden verkregen die “mogelijke criminele activiteiten aantonen met betrekking tot transacties tussen en tussen Hunter Biden, zijn familie en zijn medewerkers met Oekraïense, Russische, Kazachse en Chinese staatsburgers.”
(Kevin Dietsch/Getty Images)

In het 87 pagina’s tellende rapport stond dat functionarissen van de regering-Obama “wist” dat de positie van Hunter Biden in het bestuur van Burisma “problematisch” was en dat het “de efficiënte uitvoering van het beleid met betrekking tot Oekraïne” in de weg stond.

Hunter Biden trad in april 2014 in dienst bij Burisma en verbond het bedrijf destijds naar verluidt met adviesbureau Blue Star Strategies om het aardgasbedrijf te helpen bij het bestrijden van corruptieaanklachten in Oekraïne. Gedurende de tijd dat Hunter Biden in de raad van bestuur van het bedrijf zat, was Joe Biden vice-president en leidde hij de betrekkingen en het beleid tussen de VS en Oekraïne voor de regering-Obama.

Het rapport van Grassley en Johnson onthulde ook dat ze gegevens hadden verkregen van het Amerikaanse ministerie van Financiën die “mogelijke criminele activiteiten aantonen met betrekking tot transacties tussen en tussen Hunter Biden, zijn familie en zijn medewerkers met Oekraïense, Russische, Kazachse en Chinese staatsburgers.”

HUNTER BIDEN ONDER FEDERAAL ONDERZOEK VOOR ‘FISCALE ZAKEN’; LINKS NAAR CHINA FONDSEN KOMEN OP, ZEGGEN BRONNEN

Grassley en Johnson zeiden dat ze gegevens hebben ontvangen dat Hunter Biden “duizenden dollars heeft gestuurd” naar personen die “ofwel betrokken zijn geweest bij transacties die in overeenstemming zijn met mogelijke mensenhandel, een associatie met de entertainmentindustrie voor volwassenen, of een mogelijke associatie met prostitutie.”

“Sommige ontvangers van die fondsen zijn Oekraïense of Russische staatsburgers”, stelt het rapport, eraan toevoegend dat “uit de gegevens blijkt dat het een gedocumenteerd feit is dat Hunter Biden geld heeft gestuurd naar niet-ingezeten buitenaardse vrouwen in de Verenigde Staten die staatsburgers zijn van Rusland en Oekraïne. en die vervolgens geld hebben overgemaakt dat ze van Hunter Biden hebben ontvangen aan personen in Rusland en Oekraïne.

“Uit de gegevens blijkt ook dat sommige van deze transacties verband houden met wat ‘lijkt op een Oost-Europese prostitutie- of mensenhandelring'”, aldus het rapport.

Hunter Biden staat sinds 2018 onder federaal onderzoek, vertelde een bron die bekend was met de zaak aan Fox News.

Hunter Biden staat sinds 2018 onder federaal onderzoek, vertelde een bron die bekend was met de zaak aan Fox News.
(AP Foto/Andrew Harnik)

Ondertussen stelt het rapport dat senaatsonderzoekers miljoenen dollars hebben gevonden in “dubieuze financiële transacties” tussen Hunter Biden en zijn medewerkers en buitenlandse personen, waaronder de vrouw van de voormalige burgemeester van Moskou en personen met banden met de Chinese Communistische Partij.

Volgens het rapport ontving een investeringsmaatschappij die mede werd opgericht door Hunter Biden, Rosemont Seneca Thornton, “3,5 miljoen dollar via een overboeking” van Elena Baturina, de vrouw van de voormalige burgemeester van de Russische hoofdstad.

Het rapport ging zelfs nog verder en beweerde dat niet alleen Hunter Biden, maar ook andere leden van de Biden-familie “betrokken waren bij een enorm financieel netwerk dat hen verbond met buitenlandse staatsburgers en buitenlandse regeringen over de hele wereld.”

Na de presidentsverkiezingen van 2020 onthulde Hunter Biden zelf dat hij onder federaal onderzoek stond voor zijn ‘belastingzaken’.

Hunter Biden is ondergedoken federaal onderzoek sinds 2018, vertelde een bron die bekend was met de zaak aan Fox News.

Fox News heeft vernomen dat het onderzoek nu een “kritiek stadium” heeft bereikt, aangezien functionarissen onderzoeken of de zoon van president Biden moet worden aangeklaagd voor verschillende belastingschendingen, mogelijke schendingen van buitenlandse lobby’s en meer.

Vice-president Joe Biden en zonen Hunter Biden, links, en Beau Biden lopen in de inaugurele parade in Washington, DC, op 20 januari 2009.

Vice-president Joe Biden en zonen Hunter Biden, links, en Beau Biden lopen in de inaugurele parade in Washington, DC, op 20 januari 2009.
(David McNew/Getty Images)

Een afzonderlijke bron vertelde Fox News dat de federale grand jury die de zakelijke transacties van Hunter Biden onderzoekt, eind vorige maand zijn laatste termijn heeft afgerond, maar zei dat er geen aanklachten zijn ingediend.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Delaware Amerikaanse advocaat David Weiss, een officier van justitie benoemd door voormalig president Donald Trump.

HUNTER BIDEN VRAAGT SLEUTELS VOOR NIEUWE ‘OFFICE MATES’ JOE BIDEN, CHINESE ‘EMISSARIS’ AAN CEFC-VOORZITTER, EMAILS TONEN

De bron vertelde woensdag aan Fox News dat functionarissen van Weiss en het ministerie van Justitie aan het onderzoeken waren of ze Hunter Biden moesten aanklagen voor verschillende belastingovertredingen en, meer serieus, mogelijke buitenlandse lobbyovertredingen. De bron zei dat Hunter Biden mogelijk wordt beschuldigd van valse verklaringen.

Fox News meldde voor het eerst in december 2020 dat Hunter Biden een onderwerp/doelwit was van het grand jury-onderzoek, volgens een goedgeplaatste overheidsbron. Volgens de bron betekent een “doelwit” dat er een “grote kans is dat die persoon een misdaad heeft gepleegd”, terwijl een “subject” iemand is die “niet zeker weet” een misdaad heeft gepleegd.

Het federale onderzoek naar Hunter Biden was gedeeltelijk gebaseerd op rapporten over verdachte activiteiten (SAR’s) met betrekking tot verdachte buitenlandse transacties.

Een andere bron die bekend is met het onderzoek vertelde Fox News in december 2020 dat de SAR’s betrekking hadden op fondsen uit “China en andere vreemde landen”.

Een functionaris van het ministerie van Financiën, die geen commentaar gaf op het onderzoek, sprak breed over SAR’s en vertelde Fox News dat SAR’s worden ingediend door financiële instellingen “als er iets ongewoons is aan een bepaalde transactie.”

De functionaris vertelde Fox News dat het louter indienen van een SAR niet betekent dat er een strafbaar feit is gepleegd of dat de regelgeving is overtreden. In plaats daarvan is het een teken dat een transactie “buitengewoon” is voor de klant. De functionaris merkte echter op dat een SAR onderdeel kan zijn van een witwas- of belastingonderzoek.

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

“Ik neem deze zaak zeer serieus, maar ik ben ervan overtuigd dat een professionele en objectieve beoordeling van deze zaken zal aantonen dat ik mijn zaken legaal en correct heb afgehandeld, ook met het voordeel van professionele belastingadviseurs”, zei Hunter Biden in december 2020.

#Wray #zegt #dat #het #bagatelliseren #van #informatie #Hunter #Biden #door #FBI #zeer #verontrustend #aangezien #Republikeinen #antwoorden #eisen

Source: foxnews.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here